Spray / On Fabiola - An Animated Show

Spray/On Fabiola, dat is een treffen tussen de Brusselse popgroep Fabiola en music-videasten - animators Sven & Roger TABASS.

Het begon allemaal met een animatieclip van My Bird, een titel uit het eerste album van Fabiola, Check My Spleen. Het resultaat is een idyllisch huwelijk, of toch bijna… De animatie versterkt de melancholie en omgekeerd, het geheel baadt in zuurzoete kleuren en de sfeer van een road trip onder invloed. De naïviteit wordt zo ver gedreven dat zij vragen oproept, dat de grijns achter de glimlach verschijnt. De pop van Fabiola is dan wel licht, maar de teksten, arrangementen en nu ook het beeld suggereren andere interpretaties en roepen andere kleuren op…

De clip maakt onmiddellijk indruk en duikt bijgevolg op in de selectie van het Anima festival. Het idee groeide al snel om deze vruchtbare samenwerking live voort te zetten en het vuur aan de lont te steken.

De vier missionarissen van de (anti-)pop krijgen on-stage gezelschap van Sven en Roger voor een totaalspektakel waarin discrete bewegingen corresponderen met de manipulaties van de twee animators. In een mengelmoes van texturen, live fijngestampt materiaal, archieven en computerbugs wordt de muziek van Fabiola in dit samenspel uitvergroot dank zij de individuele en collectieve energieën. Hier is Spray/On Fabiola!

Maandag 4 maart van 19u tot 19u30 en van 21u tot 21u30 - Podium, hall, Flagey.