Randanimatie

Alek et les Japonaises

Met hen kon het niet anders dan klikken! Zij maakten niet alleen de muziek voor de trailer van Anima 2018 en van onze radiospot, maar komen bovendien het vuur aansteken op deze manga-avond met een Frans tintje.

Zij is Japanse, hij is Belgo-Braziliaan. Zij zijn « electropicalisten ». Er wachten u een paar oogverblindende performances!


Alice Khol

Zaterdag 10-02

3 showcases van 25 minuten tijdens de pauzes
19u15 tot 19u40
21u30 tot 21u55
23u45 tot 00u10
Podium op de benedenverdieping
gratis

Anima Toon Band

Er zijn animatiefilmers en andere artiesten uit de wereld van de animatiefilm die soms nog een andere passie cultiveren: muziek. Te mooi om dat zomaar te laten liggen! We brengen hen tijdens het festival bijeen voor een dolle avond waarop zij zich eens kunnen laten gaan en een feestje bouwen. Yan Bonnin, die dit bekokstoofde, stelde de Anima Toon Band samen voor een uniek en exclusief concert met hits en tunes uit animatiefilms. Nogal wiedes, niet ?


Anima Toon Band

Zang : Sophie
Bas : Darius
Drums : Monique
Klavier : Philippe
Saxofoon : Nick
Gitaar : Yann
En enkele ‘special guests’ !

Vrijdag 16 februari van 19u tot 19u30 en van 21u30 tot 22u.

Pas ce soir chéri

De fanfare die zelfs de stoerste binken week maakt

Wat kan dat dan wel zijn ? Een brullende Metal groep ? Een koor van prepuberale jongeren? Niets van dat... Het is wel degelijk een fanfare ! Maar let wel : niet zo’n fanfare die sinds mensenheugenis op de tribunes van het Machtensstadion zit, nee ! Deze fanfare bestaat uit een twintigtal dames (en evenveel instrumenten) die het in hun hoofd gestoken hebben overal waar ze komen de boel op stelten te zetten!


Marie Llhoir

Woensdag 14/02

Van 19u tot 19u30 en van 21u tot 21u30

Podium. Gelijkvloer

Concert V-H-S

V-H-S (Vincent Evrard, Harold Hemon en Simon Medard) geeft een fascinerend immersief concert. Een volledig live gebrachte videoperformance met machines van de jaren 1980 tot vandaag. Het resultaat : een verbazende mengeling van glitch, animatiefilm, live video en circuit bending video. Zij passeren daarbij langs fragmenten van de grote namen uit de experimentele animatiefilm en vermengen die met hun eigen producties.


Gilles Moins

Zaterdag 17/02

Tijdens de pauzes tussen de filmvoorstellingen op de Animeernacht voorzien zij drie performances:
21u tot 21u30
22u45 tot 23u15
00u30 tot 00u50
Podium op de benedenverdieping
Gratis

Festivalwinkel

Tussen twee voorstellingen door kun je even rondneuzen in de festivalwinkel. Je kunt er nieuwe boeken over animatiefilm, graphic novels, dvd’s en allerhande goodies vinden die te maken hebben met actuele of oudere films, voor klein en groot, liefhebber of professional. Een aantal auteurs komen hun werk zelfs voor je signeren.


Gilles Moins

De winkel is alle dagen open van 13u30 tot 22u30.

Locatie : Hall