Randanimatie

Cadavre exquis

Studenten animatie, professionele animatoren – zij zijn allemaal welkom voor ons "cadavre exquis" rond het thema « psychedelica ». Gedurende het hele festival wordt er aan gewerkt, op de eerste verdieping, net naast Foyer 3. Het wordt ter plaatse gerealiseerd, heel artisanaal met veel knutselwerk. Het resultaat is te zien tijdens de Animeernacht, en nadien op onze website.

Georganiseerd i.s.m. L’Enclume.


Gilles Moins

Alle dagen, op de 1ste verdieping, net naast Foyer 3

Wil je deelnemen? : http://doodle.com/poll/8efrvezr9wkq2tp5

Cycle-in Cinema

In samenwerking met Duurzaam Wijkcontract Maalbeek presenteert Anima een filmvoorstelling in open lucht op de fiets! Twaalf pedaalridders lossen elkaar af om de elektriciteit op te wekken die nodig is voor de projectie van een selectie niet eerder vertoonde korte animatiefilms. Er zijn fietsen ter beschikking, maar u kunt ook met uw eigen tweewieler komen (ook als je alleen maar komt kijken). Vooruit dus, in het zadel!


Contrat de quartier Maelbeek

Adreswijziging!
Wijkhuis Malibran,
Damstraat 10,
1050 Elsene

Gratis.

Voor meer info: ilegrain@ixelles.irisnet.be

De festivalshop

Het Anima-festival is ook een mooie gelegenheid om eens te grasduinen in nieuwe boeken over animatiefilm, een dvd mee te pikken of te snuffelen tussen de afgeleide producten gadgets, merchandising…). Er zijn er voor jong en oud, actueel of al wat ouder.


Gilles Moins

De festivalshop is alle dagen open van halftwee tot halfelf.

We hebben ook een webshop

De mandala’s van Nicolas Fong


Nicolas Fong

Videoclip- en kortfilmmaker Nicolas Fong tekent dit jaar voor de affiche en aankleding van Anima. Hij koos daarvoor een geometrische figuur die hem inspireert: de geanimeerde mandala, een kruising tussen Boeddhistische meditatiepatronen en een ludiek optisch speeltje. Laat jezelf betoveren door deze fascinerende figuren!

Grimage


Gilles Moins

Een penseeltrekje, een paar mooie potloodlijntjes en je verandert in een kat, een leeuw, een bloem of een vlinder. Je moet alleen je gelaat even toevertrouwen aan de vaardige handen van onze schminksters...

Fotostudio OUFtivi

Een grote nieuwigheid voor alle kinderen : onze partner OUFtivi zorgt elke namiddag voor fun en verrassingen. De kinderen kunnen immers voor een “green key” poseren en opgenomen worden in de wereld van hun helden.

Afspraak op het podium op de benedenverdieping, alle dagen van 13u30 tot 17u30.

Slotfeest

Vanaf 19u een performance van V-H-S, Visuel Hors Service, een collectief van drie gepassioneerde knutselaars - Vincent Evrard, Harold Hémon en Simon Medard – die oude fotoapparaten, anonieme dia’s en archiefbeelden recycleren en een nieuwe bestemming geven door ze ter plaatse te animeren tot een levende hypnotiserende caleidoscoop. En dat doen zij op de muziek van Psoman.


Angélique Vecray LUMIN.be

Van 19 tot 19u30 en van 22u30 tot 3u- Hall.

Vanaf 16 jaar.

VJs, DJs en concerten

‘s Avonds wordt het podium op de benedenverdieping van Flagey om beurten ingenomen door het statief trio, DJ Coqò, de DJs van Bruzz, Vjing van onze Japanse gast Mirai Mizue en het collectief Meakusma, en door Visuel Hors Service, een collectief van knutselende animatoren.


Angélique Vecray LUMIN.be