Blokkeer alvast de periode van 9 tot 18 februari 2018

Zoals elk jaar zijn de programmamakers op dit eigenste ogenblik druk in de weer met het bekijken en selecteren van animatiefilms – afgewerkt of nog in productie - voor een festivalprogramma met de ‘crème de la crème’ van de wereldproductie.

Voor de 37e editie is het voor groot en klein niet alleen verzamelen geblazen voor avant-premières van niet te missen nieuwe films: ANIMA zet in 2018 de productie van een bijzonder productief animatieland in de kijker: ESTLAND. De Estlandse animatiefilm wordt in de bloemetjes gezet met een focus bestaande uit filmprogramma’s voor kinderen en volwassenen, een tentoonstelling rond de befaamde animatiestudio Nukufilm, een retrospectieve van het oeuvre van animatiefilmer Priit Pärn en een programma eindwerken van de filmscholen in het kader van FUTURANIMA.

ANIMA wordt opnieuw een ideale gelegenheid om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen in het domein van virtuele realiteit, in samenwerking met Experience, het Brussels Virtual Reality Festival. De bezoekers kunnen in groepjes van 10 een bril – een «oculus» – opzetten en zich in bizarre of ongewone werelden onderdompelen. Totale immersie, 360°. Sensatie verzekerd!

De inschrijvingen voor de editiie 2018 zijn afgesloten.

De resultaten van de selectie worden bekend gemaakt op 7 december 2017.
De regisseurs/producenten van de geselecteerde films worden persoonlijk verwittigd per mail.

News

MADe in Belgium

Neem een kijkje in onze webshop en ontdek deze DVD die nu al een cultstatus heeft, samen met de andere titels van onze collectie.

Meer weten…

Anima Festival
Anima 2018 Poster

Het festivalbeeld en de visuele aankleding van de editie 2018 zijn van de hand van het duo Noémie Marsily en Carl Roossens. Noémie is illustrator en animatiefilmregisseur, Carl is muzikant, animator en videast en samen vormen deze artistieke duizendpoten een erg creatieve tandem met een reeks opmerkelijke realisaties op hun actief. Hun nieuwste kortfilm, het erg mooie “Je ne sens plus rien”, toont ons de beproevingen van twee geliefden die zich, vanuit de gondel waarin ze zich teruggetrokken hebben, proberen nuttig te maken in een wereld in verwarring. Verder kennen we hen onder meer van “Autour du lac”, een kortfilm die rijkelijk in de prijzen viel op tal van internationale festivals.

Ontdek hier hun respectievelijke creatieve universa: noemiemarsily.tumblr.com en carlroosens.tumblr.com.

Fotogalerij